×

Taloyhtiön parvekeremontti

Asunto-osakeyhtiö Niittykumpu 7:an asukkaat etsivät yhteisvoimin ratkaisua joka viimeistelisi mittavan remontin ja toisi parvekkeelle kaivattua luksusta.

Taloyhtiön parvekeremontti

Länsiväylän ja Kehä II:sen risteyksen lähettyvillä sijaitsee lintukotomainen Niittykumpu. Talo-yhtiön puheenjohtaja Teemu kertoo pitkästi miten alkuperäisten parvekkeiden rakentaminen on tehty oikoen, jolloin nykyiset asukkaat joutuvat kärsimään kuukausien mittaisesta remontista kun parvekkeet ja väliseinät joudutaan vaihtamaan 5 kerroksisessa talo-yhtiössä. Remontti on onneksi jo valmistumassa, ja Teemun kertomuksesta aistii huojentuneisuuden että asukkaat voivat piakkoin nauttia kesästä oman parvekkeensa suojasta.

"Taloyhtiö itsessään ei lähtenyt parvekkeille hankkimaan mitään ritilöitä tai mattoja, joten päätettiin asukasvoimin etsiä sopivaa ratkaisua. Löysimme Parvekevarusteen tuotetarjonnan joka vaikutti lupaavalta, jonka seurauksena keräsimme kimppatilauksen jolloin pystyimme neuvottelemaan hyvän hinnan usealle asennuskohteelle."

- Teemu Ruohola, Asunto-oy Niittykumpu 7, Espoo


Mitä ongelmaa lähdimme ratkaisemaan?

Talo-yhtiössä oli juuri viimeistellä oleva remontti joka oli jatkunut jo useita kuukausia. Asunnon ja parvekkeen väliseinä, putkistot sekä parvekkeet olivat remontoitu täysin, jolloin asukkaat eivät enää olleet kiinnostuneita mistään puolivalmiista ratkaisuista.

Asukkaat halusivat silmää miellyttävän ratkaisun joka olisi myös yksinkertainen puhdistaa tai tarvittaessa jopa vaihtaa myöhemmin toiseen värisävyyn tai kokonaan muuhun ratkaisuun. Näin vastaremontoidut parvekkeet olisivat mahdollisimman joustavia ja pitkäikäisiä. Lisäksi asennus tilattiin etukäteen mutta mahdollisimman nopealla aikataululla jotta remontti saatiin viimeisteltyä juuri ennen kesän alkua.

Niittykumpu 7 on vanhempi rakennus johon on nyt uudistettu parvekepinnat. Tämän takia mm. kynnys jäi erittäin matalaksi jolloin esim. Parvekelaatat eivät olleet soveltuva ratkaisu tähän kohteeseen asukkaiden mittaustuloksen perusteella. Laudoituselementti on vain 23 millimetriä korkea jolloin varsinaisen asumistilan ja parvekkeen välille ei jäänyt ylimääräistä kynnystä mihin asukas voisi esim. lyödä varpaansa.

Miten laudoitus toimi tässä tapauksessa?

Parvekeritilät olivat tähän kohteeseen erittäin hyvä ratkaisu koska tummaksi sävytettyinä ne toimivat hyvin muihin materiaaliratkaisuihin joita asukkaat olivat tehneet (mm. tumma metallinen parvekekaide). Lisäksi ritilöiden rullausmahdollisuus esim. puhdistuksen ajaksi tuo asukkaille mielenrauhaa koska se helpottaa parvekkeiden ylläpitoa ja pidentää lattiamateriaalin ikää. Kohteessa oli myös erityinen haaste koska vasta asennusvaiheessa kävi ilmi että parvekkeet kapenevat ulkoseinää kohti, jolloin jo valmiiksi muotoon tehdyt elementit eivät mahtuneetkaan parvekkeelle. Parvekeritilät muotoiltiin paikan päällä jolloin ne kapenivat muutaman millimetrin verran, ja istuivat lopulta täydellisesti niille suunniteltuun tilaan.

Asennus tilattiin lopulta yhdeksään asuntoon, jolloin varsinainen asennusaika, sekä logistiikkaan käytettävä aika väheni merkittävästi. Näin kohteelle saatiin neuvoteltua joustava hinnoittelu ja koko projeki suoritettua n. 4-5 tunnissa asukkaiden ollessa päivän aikana töissä sekä koulussa.
Katso video-esittely kohteesta

Lue seuraavaksi